Eend huren

Wie kent deze apart ogende Franse auto nou niet? Het behoort net als de Kever in het rijtje thuis van klassiekers die ondanks hun eenvoud en controversieel uiterlijk vele tientallen jaren stand hebben weten te houden. Zo een lelijk eendje zie je nog weleens deelnemen aan het verkeer en zal je verbazen dat ze nog altijd in staat zijn het overig verkeer bij te houden. Vanwege het laag gewicht zijn ze ook eenvoudig te maneuvreren.

Diverse oldtimers
Lees meer.

Eend huren voor een dag

Wie ook graag eens dit alles wil beleven kan het best een Eend huren en daarbij zelfervaren wat dit licht autootje (iets meer dan 500kg) te bieden heeft. Verwacht daarbij geen overdaad aan luxe, was er nooit geweest, maar is het gevoeld die zo een Eend nu eenmaal geeft tijdens het rijden dat geldt. Alles voelt “basic” aan en is het vaak wel even wennen om met het beschikbaar motorvermogen mee te kunnen doen aan het verkeer. na een tijdje went een ieder er wel aan en kan je wat meer tijd besteden aan de lichte besturing, het spartaans interieur en de vlot schakelende versnellingsbak. Het is leuk om dit alles te delen met iemand anders en biedt zo een Eend nog altijd verrassend veel ruimte.

Met een open dak is het veel meer plezier

Door de productiejaren heen zijn er natuurlijk de nodige aanpassingen verricht aan de Eend en is één daarvan het opschuifbaar dak geweest. De dit eenvoudig verwijderbaar scherm laat je nog meer genieten van de Eend omdat het rij- en motorgeluid nog doordringender op een plezierige manier te horen zijn en ook de zon volop kan schijnen op jouw gezicht. Zonnebril op en rijden maar naar jouw plek van bestemming. Ondertussen geniet je ook nog eens van de vele goedkeurende blikken die jou toegeworpen zal krijgen. Wie met een Eend op stap gaat, zal het rustig aan moeten doen en is de rit zelf het hoogtepunt. Ook een aparte wijze van het gebruik maken van de eigenschappen van een Eend is om het te gebruiken voor een huwelijk of zelfs een verjaardagsfeestje. Zo een Eend bestuur je natuurlijk gewoon zelf en scheelt dat altijd nog in de kosten. Nadat je de Eend voor een dag hebt gehuurd is de kans wel groot dat je nog eens een afspraak maakt om dit apart autootje voor een andere dag te huren.